Företaget

Mecanil Oy Ab är ett familjeföretag som grundades år 1990 av ägarna Christer och Ilse Nilsson.
Verkstadsarbetena startade år 1988 i den gamla hallen på hemgården. Vi började snabbt att bygga om körmaskiner till gallringsharvestrar. Den gamla hallen, som nu används som målningshall blev för liten och år 1995 startade bygget på en ny modern hall invid riksväg 6 på Liljendal kommuns industriområde. De nya utrymmena gjorde det möjligt att ingå ett serviceavtal med Valmet Metsäkoneet Ab. Från år 1998 utvidgades samarbetet också till service och reservdelsförsäljning för Valtra lantbrukstraktorer. Då verksamheten konstant utvidgas blev det år 2003 aktuellt att förstora hallen med tillverkningsutrymmen och tvätthall. År 2008 konstaterades att Mecanil mer och mer vill satsa på egen tillverkning och import/export. Detta ledde till att samarbetet med Valtra avslutades. I detta nu jobbar 10 personer på Mecanil i Liljendal.

Verksamheten i Ekenäs 1999-2008
När vi tidigare jobbat som skogsmaskinsentreprenör även i Västra Nyland stötte vi på brister i service och reservdelstjänsterna. Efter detta blev småningom hela kustområdet vårt arbetsfält. Idén om ett nytt verksamhetsställe och närhet till det övriga svenskfinland utvecklades vidare under våren 1998. Följande vinter inleddes planeringen och versamhetsstället öppnades i november 1999. Från och med 1 maj 2008 har Mecanil Ekenäs en ny ägare.

Kvalitetspolitik

Mecanil Ab Oy levererar högkvalitativa produkter och tjänster åt nuvarande och nya kunder. Grunden för vår verksamhet är nöjda kunder med gott ekonomiskt resultat.
Vi åstadkommer det här genom att:

 • Förstå kundens behov
 • Utveckla sortimentet
 • Förkorta genomgångstiderna
 • Betjäna kunder
 •   

  Produkttillverkning

  Tillverkningen av egna produkter har under de senaste åren utvidgats. Vi har effektiverat tillverkningen i våra egna utrymmen och byggt upp ett starkt samarbete med underleverantörer. Mecanils egen tillverkning koncentreras för tillfället på olika modeller av energigripar och gripsågar. Till dessa hör bl.a. Mecanil XG220, Mecanil EG200, Mecanil EG250 och Mecanil SG220 samt tiltgripar och vedgripar m.m.

  Försäljning

  Vi har en mångårig erfarenhet av hydraulik och reservdelsförsäljning. Den minsta del kan vara viktig om den ställer maskinen att stå. Vårt moderna adb-system håller lagret intakt och gör beställningarna snabba. Vårt reservdelssortiment omfattar över 10 000 olika artiklar.

  Mecanil har också en omfattande import/export försäljning. Mecanil importerar bl.a. Intermercatos gripare, rotatorer och vågutrustning, Tianli skogsmaskinsdäck, KM-Chains skogsmaskinskedjor, Farma skogsvagnar och Kranmans ATV vagnar och utrustning m.m.

  Reparationer och service

  Våra verkstadsutrymmen är ändamålsenliga och ger goda arbetsförhållanden för våra montörer. Vi gör alla reparationerna inomhus. Verkstäderna är bl.a. utrustade med traverser, svarvar, fräsmaskiner, optisk skärmaskin, radial borrmaskin, plåtsax, pelarborrmaskiner, hydrauliska pressar och tvättmaskiner för reservdelar. De mest brådskande reparationerna utförs i terrängen med välutrustade servicebilar.

  • Ett logiskt val för framtiden


   Vi utvecklar konstant våra produkter. Vi utvecklar också ständigt nya produkter enligt marknadens behov.

   Ta kontakt till oss, så planerar vi en lämplig lösning för Dig.

  • Finansiering


   Vi erbjuder också lätt och säker finansiering för både företag och privatpersoner.
   Våra samarbetspartners är